Download De man die nee zei (Dutch Edition) by H.L. Wesseling PDF

By H.L. Wesseling

Charles de Gaulle werd in 2005 gekozen tot grootste Fransman aller tijden. Hij wordt tegenwoordig inderdaad door vrijwel alle Fransen van hyperlinks tot rechts bewonderd en zijn ideeën zijn algemeen aanvaard, maar dat is niet vanzelf gegaan. Deze eerste Nederlandstalige biografie beschrijft zijn spannende en dramatische leven. De Gaulle kwam uit een conservatief milieu waarin admire voor gezag en traditie vanzelfsprekend was once, en opgeleid als beroepsmilitair had hij geleerd te gehoorzamen en bevelen uit te voeren. Toch is hij juist bekend geworden als de guy die nee zei. Hij zei nee in 1940 toen maarschalk Pétain zei dat Frankrijk de strijd moest staken. Toen in Algerije een opstand used to be uitgebroken en in Frankrijk een burgeroorlog dreigde, wist De Gaulle de oorlog in Algerije te beëindigen en Frankrijk een nieuwe grondwet te geven. Later zei hij nee tegen de Franse Europapolitiek en de overheersende rol van de Amerikanen in de navo, omdat voor hem de soevereiniteit en onafhankelijkheid van Frankrijk boven alles gingen. Na de opstand en de bezettingen van mei 1968 used to be hij vermoeid en teleurgesteld en in 1969, een jaar voor zijn dood, trok hij zich terug uit de politiek.
De guy die nee zei is rijk aan informatie en analyses, en meeslepend geschreven: boeiend, soms hilarisch en zelfs ontroerend.

Show description

Read Online or Download De man die nee zei (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Geldmoord (Dutch Edition)

Dat het leven elk jaar duurder wordt, is voor ons web zo vanzelfsprekend als het feit dat de zon elke ochtend opkomt in het oosten. Maar dat de prijzen almaar stijgen, is een gegeven van de afgelopen eeuw. In alle eeuwen daarvoor zag de economie er heel anders uit. Wat in 1450 een gulden kostte, was once honderden jaren later nog nagenoeg even duur.

Perfecte moeders bestaan niet (Dutch Edition)

Bij 10 tot 20% van de zwangere vrouwen en jonge moeders lijkt de spreekwoordelijke roze wolk in de praktijk af en toe meer op een donkergrijze donderwolk. Zwanger zijn en moeder worden. Dat zorgt voor een grote verandering in je leven. Een mooie verandering. toch kun je het er ook heel moeilijk mee hebben en is de roze wolk soms ver te zoeken.

Schermgaande jeugd (Dutch Edition)

Jongeren zitten iedere dag zes uur voor een scherm. Dat is meer tijd dan ze op university doorbrengen. Hadden we het vroeger over schoolgaande jeugd, nu kunnen we beter spreken van schermgaande jeugd. Wat doet al dit schermgebruik met de jeugd? Wordt ze daar slimmer of dommer van, dikker of dunner, beter of slechter?

Kikkers (Dutch Edition)

Een scherpe en humoristische kijk op het chinese language éénkindbeleid, vanuit het perspectief van een gynaecologeVoet Wan, bijgenaamd Kikkervisje, schrijft een boek over zijn tante, een bekende gynaecologe. Ze is aanvankelijk de heldin van het dorp, maar komt in een negatiever daglicht te staan wanneer ze actief gaat meewerken aan de éénkindpolitiek en regelmatig mannen steriliseert en zwangere vrouwen tegen hun zin aborteert.

Additional resources for De man die nee zei (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.72 of 5 – based on 20 votes